Kijken door de ogen van je kind

Huilen Boos zijn Ruzie

Training over het omgaan met emoties bij kinderen van 0 tot 18 jaar

Als ouder of professional kun je flink worstelen met het gedrag van kinderen. Kinderen kunnen veel aandacht vragen, ook als je die aandacht moet verdelen. Kinderen kunnen soms flink je grenzen overschrijden of je in hun gedrag tot wanhoop drijven. Voor ouders of andere opvoeders en mensen die professioneel met kinderen werken bieden wij de training Huilen Boos zijn Ruzie.

Wanneer Huilen Boos zijn Ruzie als basis wordt gebruikt in het omgaan met de emotie van het kind, dan zal het zelfvertrouwen en vertrouwen in anderen toenemen. Het kan het zelfbeeld positief laten groeien. U als opvoeder krijgt een beter inzicht in het effect van de emoties van het kind op uw eigen emoties. U leert daardoor beter uw eigen emoties te aanvaarden en te uiten. Het contact met het kind zal verbeteren.

Huilen Boos zijn Ruzie (HBR) is ontwikkeld door drs. Hanneke van Hasselt-Mooy, psychologe. Haar inspiratiebronnen hierbij zijn o.a de inzichten van Aletha Solter over ‘vertrouw op de signalen van je kind’, Thomas Gordon over democratisch opvoeden en creativiteit, en Armstrong & Gardner over talenten en gevoeligheden.

De uitgangspunten van Huilen Boos zijn Ruzie zijn:
Emoties mogen er zijn en ontladen worden.
Stel duidelijke grenzen en bewaak deze zonder straffen of belonen.
Aandacht voor aanleg en ontwikkelingsfase

Opbouw
De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur, waarvan de laatste bijeenkomst bedoeld is als terugkomdag.

Kosten
€ 150,- p.p. Doet de andere ouder mee, dan betaalt hij/zij slechts €100,-.

Voor wie
- Ouders van kinderen van 0 t/m 18 jaar.
- Professionals die met kinderen werken.

Datum & Lokatie
Deze training wordt aangeboden zodra er meerdere ouders of professionals zijn die willen deelnemen. Data en lokatie in overleg. Minimaal 4 deelnemers.