Kijken door de ogen van je kind

Over mij

MIjn naam is Jacqueline Evenblij. Als mensen mij vragen wat mijn beroep is, zeg ik altijd: van psychologe, kinder- en jeugdtherapeute, trainer tot trainingsacteur, improvisatieactrice en alles daar tussenin.

Mijn missie en visie
Mijn missie is kleine en grote mensen de kracht in zichzelf te laten ontdekken, zodat zij zichzelf durven, kunnen en mogen zijn. Dat kan soms een flinke uitdaging zijn. Wanneer je minder lekker in je vel zit, komt dat vaak omdat je verder van jezelf af bent gegaan. Je weet niet goed wat je wilt, je worstelt met dingen waar je niet sterk in bent en verliest uit het oog wat jou tot een mooi en sterk mens maakt. Soms kun je daar zelf invloed op uitoefenen, soms komt het vanuit de omgeving. Soms durf je niet zo goed jezelf te zijn. Soms kun je door omstandigheden niet jezelf zijn.

Zou het niet fijn zijn als het je lukt om goed bij jezelf te blijven? Je kunt genieten van de dingen die jou boeien. Je weet goed je grenzen aan te geven. Je weet waar je goed in bent, je weet ook waar je minder goed in bent en dat kun je prima accepteren.
Dit bereik je niet van de een op de andere dag. Het is een proces waar we soms ons hele leven mee bezig zijn. Daarom zie ik het leven dan ook als een grote ontdekkingsreis, waarin je kleine en grote stappen maakt in dit proces. En bij sommige stappen is het fijn als je daarin ondersteuning krijgt. Dat is fijn als je jong bent, maar ook als je al wat langer meeloopt.

Mijn pad
Vers afgestudeerd als psychologe in een tijd waarin er weinig werk was, ben ik gaan werken in de ICT, waar ik al snel mijn draai vond in het trainerswerk. Na 8 jaar werkzaam te zijn geweest als bedrijfstrainer, ben ik in 2003 voor mezelf begonnen met kinderen en hun ouders als doelgroep. Enkele jaren later heb ik de 3-jarige opleiding tot Kinder- en Jeugdtherapeute gedaan.

In 2003 heb ik samen met een orthopedagoge JongLeren opgericht als maatschap. In 2017 is Maatschap JongLeren doorgegaan als Praktijk JongLeren. 

Naast mijn werk als trainer en psychologe doe ik veel in theaterwerk. Improvisatietheater is een grote passie van mij. Ik heb hierin zowel volwassenen als kinderen les gegeven, en ik speel al meer dan 10 jaar in een Arnhems improvisatie-gezelschap. Ook heb ik met mijn Kanjertrainer-collega Georgette Oudheusden het Kanjertheater opgericht, waarin we voorstellingen spelen op scholen, vanuit het gedachtegoed van de Kanjertraining.

Naast psychologe en integratief kinder- en jeugdtherapeute ben ik
- Kanjertrainer, gelicenseerd door de Stichting Kanjertraining Almere.
- Aware Parenting Instructor, gecertificeerd door Aletha Solter, van het Aware Parenting Institute, USA.