Kijken door de ogen van je kind

Kinderen


Voelt je kind zich onzeker of zit het niet lekker in zijn vel?

Als ouder kun je je soms flink zorgen maken over het gedrag of de stemming van je zoon of dochter. Soms weet je precies welk gedrag helpend of niet helpend is, maar je krijgt het maar niet aan- of afgeleerd. Soms zou je willen weten wat er in dat koppie omgaat. Alles wat je ze toewenst is dat ze gelukkig zijn, maar hoe komt je kind hier weer uit?
Door middel van coaching of een gedragstherapie help ik je kind (en misschien jou zelf) graag weer op weg.

Zou je willen dat je kind wat sterker in zijn schoenen staat?
Lukt het je kind niet mee te komen op school?
Lukt het je kind niet om vrienden te maken of te behouden?
Doet je kind overdreven grappig of komt het maar niet los van een boze of verdrietige bui?
Of gaat het om een andere reden niet zo goed met je kind?
Als je zoon of dochter moeite heeft met de sociale omgang met klasgenootjes of vriendjes, als het steeds gek doet, agressief naar anderen is of juist of weinig durft, dan kan het zinvol zijn om de petten van Kanjertraining te leren. Maar ook door middel van coaching of therapie kunnen we achterhalen welke vaardigheden of overtuigingen aandacht nodig hebben.

Als je zoon of dochter dichtklapt tijdens eens toets, of hij of zij is er van overtuigd is dat het toch niet gaat lukken, dan zou er sprake kunnen zijn van faalangst. In een individueel traject kunnen we op zoek gaan naar hoe je kind zichzelf kan helpen met positievere gedachten. Daarin gaan we uit van wat er voor je kind het beste werkt.

In individuele begeleiding gaan we samen met je zoon of dochter kijken naar waar nou precies de vraag of het probleem ligt. Soms is de ontdekking daarvan al de grootste stap. Misschien komt daar uit dat je kind nog een bepaalde vaardigheid moet leren, heeft het last van oud zeer, of zitten er overtuigingen in de weg. Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf als ouder vraagtekens zet bij je opvoeding.

Denk jij dat ik jou en je kind zouden kunnen helpen? Of twijfel je nog? Kom gewoon eens kennismaken!

Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek kijken wij samen naar waar je met je zoon of dochter tegen aanloopt en wat het beste bij jullie hulpvraag aansluit.

Kijk bij contact hoe je me kunt bereiken.